Thursday, July 12, 2012

FYROM: Έτοιμος για διάλογο με την Ελλάδα ο Γκρούεφσκι

Έτοιμος να συζητήσει με την Ελλάδα δηλώνει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι ενώ, σχολιάζοντας δηλώσεις του Κ. Παπούλια για τα Σκόπια, προέτρεψε την Αθήνα να σταματήσει τις ανώφελες κατηγορίες, τις συκοφαντίες και τις αρνητικές ενέργειες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την προσφώνηση του προς τον Βούλγαρο ομόλογό του Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 4 Ιουλίου, απηύθυνε μεταξύ άλλων μήνυμα προς τα Σκόπια λέγοντας ότι «η μονοπώληση του όρου Μακεδονία και των παραγώγων του στο όνομα του κράτους, της εθνότητας και της γλώσσας δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα της περιοχής. Όσο τα Σκόπια επιμένουν στο ιδεολόγημα του μακεδονισμού, τόσο θα κρατούν την πόρτα του ΝΑΤΟ κλειστή και την ενταξιακή διαδικασία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση παγωμένη».

Σύμφωνα με τον Ν. Γκρούεφσκι, δεν είναι ούτε ντροπή, ούτε αμάρτημα, ούτε πάλι αποτελεί προσβολή για ένα άλλο κράτος, εάν ένας πρωθυπουργός υποστηρίζει την ταυτότητα της πλειοψηφίας του λαού του, τη γλώσσα του, την εθνικότητα, την κουλτούρα του, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό δεν εκλαμβάνει ως κατηγορία αυτά που προσάπτει στα Σκόπια ο κ.Παπούλιας.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη για διάλογο προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Τέλος σημείωσε ότι η χώρα του επιθυμεί την ανάπτυξη των σχέσεων με την Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό, έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως τη διάνοιξη νέων συνοριακών διελεύσεων και την υπογραφή συμφωνίας για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin