Tuesday, June 26, 2012

Νότα διαμαρτυρίας στην Ελληνίδα πρέσβειρα, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, στα Σκόπια, από το ΥΠΕΞ της FYROM....

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Dnevnik, σήμερα το απόγευμα (26-6-2012),  επιδόθηκε Νότα διαμαρτυρίας στην Ελληνίδα πρέσβειρα, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, στα Σκόπια, από το ΥΠΕΞ της FYROM. 
Η Νότα διαμαρτυρίας αφορά, όπως αναφέρει, την πρακτική επικόλλησης αυτοκόλλητων στα νέα οχήματα με ενσωματωμένα τα αρχικά ΜΚ στις πινακίδες των σκοκιανών αυτοκινήτων από τις ελληνικές αρχές στα σύνορα.
Στην Νότα διαμαρτυρίας αναφέρεται
επίσης ότι οι νέες πινακίδες είναι σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και υπενθυμίζει το άρθρο 14 της ενδιάμεσης συμφωνίας για σεβασμό " στο δικαίωμα των διεθνών μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών καθώς και (διεθνών) κωδικών."[1]*

Στην Νότα διαμαρτυρίας τα Σκόπια καταγράφουν την έντονη αντίδραση τους για την πρακτική της σύντμησης FYROM (ΦΥΡΟΜ) που επικολλάται στα αυτοκίνητά τους από τα ελληνικά τελωνεία, αναφέρει το όρθρο της Dnevnik.
(И.К)-Dnevnik
----------------

*[1] Άρθρο 14

1. Τα μέρη ενθαρρύνουν την ανάπτυξη φιλικών και σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ τους και θα ενισχύσουν την οικονομική τους συνεργασία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Συγκεκριμένα, θα προωθήσει, σε αμοιβαία βάση, τις οδικές, σιδηροδρομικές, θαλάσσιες και εναέριες συνδέσεις μεταφορών και επικοινωνιών, χρησιμοποιώντας τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνολογίες, και να διευκολυνθεί η διαμετακόμιση των εμπορευμάτων τους μεταξύ τους και μέσω των εδαφών και των λιμανιών τους. Τα συμβαλλόμενα μέρη τηρούν τους διεθνείς κανόνες και κανονισμούς σε σχέση με τη διαμετακόμιση, τις τηλεπικοινωνίες, σημεία και κώδικες.
2. Για το σκοπό αυτό τα μέρη συμφωνούν να αρχίσουν αμέσως διαπραγματεύσεις με στόχο την άμεση εφαρμογή συμφωνιών συνεργασίας στους παραπάνω τομείς, λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις του Κόμματος του πρώτου μέρους που απορρέουν από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από άλλες διεθνείς πράξεις. Οι συμφωνίες αυτές αφορούν τις θεωρήσεις, άδειες εργασίας, "πράσινη κάρτα" ασφάλισης, ο εναέριος χώρος διέλευσης και την οικονομική συνεργασία.
--------------------
 ΣΧΕΤΙΚΑ1

ΣΧΕΤΙΚΑ1b   : 
ΣΧΕΤΙΚΑ1c
 
  -----------------------------------------------------
2012

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin