Tuesday, June 26, 2012

«Διπλωματικός πόλεμος» Ελλάδας –Σκοπίων για τις πινακίδες των αυτοκινήτων ...

Το Γραφείο Συνδέσμου Ελλάδας- Σκοπίων, μέσω γραπτής δήλωσης τονίζει ότι ο πληθυσμός των Σκοπίων έχει παραπλανηθεί από τα μέσα ενημέρωσης για την κάλυψη των πινακίδων των αυτοκινήτων που έχουν την ένδειξη ‘ΜΚ΄.

Όπως αναφέρει το Γραφείο Συνδέσμου – τονίζει το σκοπιανό δημοσίευμα- « η είσοδος των οχημάτων στην ελληνική επικράτεια έχουν ταξινομηθεί ως ΠΓΔΜ- πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία και οι πινακίδες που χρησιμοποιούν την εθνική σήμανση ‘ΜΚ’ ρυθμίζονται έτσι ώστε να υπάρχει συνοχή με την ενδιάμεση συμφωνία, η οποία υπογράφηκε από τις δύο πλευρές».

Οι Έλληνες διπλωμάτες εξήγησαν ότι «σύμφωνα με τα μέτρο αυτό , η είσοδος των ιδιωτικών οχημάτων με το σήμα ‘ΜΚ’, στο έδαφος της Ελλάδας, είναι παράτυπη και οι Έλληνες αξιωματούχοι κολλούν σε ελεύθερο πεδίο του πίσω παραθύρου μια αυτοκόλλητη ένδειξη που αναφέρει την αντιμετώπιση που έχει το ελληνικό κράτος ως προς τον κώδικα αυτόν».


«Οι φήμες σχετικά με την εισαγωγή τελών για την απόκτηση αυτής της διόρθωσης στερείται οποιασδήποτε βάσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση που προσθέτει:


« Το Γραφείο Συνδέσμου επιθυμεί να υπενθυμίσει ότι οι πολίτες της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε προσπάθειες που γίνονται να τους αποθαρρύνουν να επισκεφθούν την Ελλάδα είναι παραπλανητικές και αντιπαραγωγικές».

 
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
------------------------
 ΣΧΕΤΙΚΑ1
ΣΧΕΤΙΚΑ1b   : 
ΣΧΕΤΙΚΑ1c
 
  -----------------------------------------------------
2012
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin