Saturday, June 23, 2012

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ. Μήνυση Παν. Σγουρίδη για την δράση Τσετίν Μάντατζη

Oνειρεύονται απόσχιση της Θράκης, επικαλούνται απαράδεκτα ζητήματα για την ελληνική οντότητα του χώρου φωτογραφίζονται με την σημαία της Δυτ. Θράκης και κανείς δεν λέει τίποτα

Ποινική διερεύνηση για μια σειρά δράσεων του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ζητά ιστορικό στέλεχος της παράταξης προσφεύγοντας στην εισαγγελική αρχή Ξάνθης

Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου (xronos gr)
Δημοσιεύουμε απόσπασμα της πολυσέλιδης μήνυσης που κατέθεσε ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ο πρ. βουλευτής Παναγιώτης Σγουρίδης όπου επικαλείται σειρά ντοκουμέντων δημοσιευμάτων του τουρκόφωνου κι ελληνόφωνου Τύπου όπου ο συγκεκριμένος πρώην βουλευτής Τσετίν Μάντατζη που τώρα δεν είναι στο απυρόβλητο, καλείται να λογοδοτήσει. Τα ερωτήματα που προβάλλουν ακαριαία είναι τα εξής:

1). Ποιός είναι ο συμβολισμός της παρουσίας του Ελληνα Βουλευτή κ. Μάντατζη έμπροσθεν της τουρκικής σημαίας και αυτής της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης;

2). Είναι ο κ. Μάντατζη με την ιδιότητα του Έλληνα βουλευτή, υπέρμαχος της απόσχισης της Δυτικής Θράκης από την Ελλάδα και της προσάρτησης της στην Τουρκία, ή είναι υπέρμαχος της ανεξαρτητοποίησης της Δυτικής Θράκης και της ανάδειξης της ως αυτόνομης κρατικής οντότητας όπως το Κόσοβο;

3).  Ως Έλλην Βουλευτής υιοθετεί τις απόψεις του Προέδρου της Οργάνωσης Κέντρο Έρευνας Τούρκων Δυτικής Θράκης (BATTAM), ότι είναι αποδεδειγμένο ότι η Δυτική Θράκη νομικά δεν έχει περάσει στην Ελλάδα, λόγω του ότι η Ελλάδα μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο δεν αποδέχτηκε την υποχρέωση απόδοσης των δικαιωμάτων ¨Θρησκείας γλώσσας και φυλής¨ των μειονοτήτων των Συνθηκών Ειρήνης και ότι (η Ελλάδα) εγκαταστάθηκε τότε στην Δυτική Θράκη ως στρατιωτική δύναμη κατοχής.  Υιοθετεί επίσης την άποψη της συγκεκριμένης οργάνωσης ότι λόγω αυτού του γεγονότος, η Ελλάδα που βρίσκεται στην Δυτική Θράκη με το στάτους της στρατιωτικής δύναμης κατοχής, νομικά δεν κατέχει την Δυτική Θράκη;. 

«Τα σχετικά δημοσιεύματα εξ όσων γνωρίζω, ούτε απαντήθηκαν, ούτε διαψεύσθηκαν από τον Έλληνα Βουλευτή Ξάνθης κ. Μάντατζη Τσετίν και αποτελούν θρυαλλίδα στην ειρηνική συμβίωση Χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή της Θράκης, και δίνουν αφορμή για πρόκληση αναταραχής μεταξύ των δύο στοιχείων που συμβιώνουν υποδειγματικά και ειρηνικά στην περιοχή της Θράκης, καθώς διασπείρουν διχόνοια, φόβο και ανησυχία μεταξύ των πολιτών. Είναι δε πρόσφορες, να εκθέσουν σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις της χώρας μας με ξένο κράτος όπως είναι η γείτονα Τουρκία» υπογραμμίζει στην μήνυσή του ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Στην μήνυση γίνεται επίκληση ιστορικών στοιχείων,  της Σύμβασης περί ανταλλαγής των Ελληνικών και Τουρκικών πληθυσμών που υπογράφηκε στη Λωζάνης, στο καθεστώς παραμονής των μουσουλμάνων στην Θράκη όπου διασαφηνίζονται πολλά πραγματικά περιστατικά που κάποιοι σκοπίμως παραβλέπουν αγνοούν ή παραποιούν. 

«Η Δυτική Θράκη, αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά του κ. Σγουρίδη- είναι μια ευαίσθητη περιοχή στην οποία ειρηνικά συμβιώνουν η χριστιανική και μουσουλμανική κοινότητα συνεπώς κάθε είδους δηλώσεις ή ανακοινώσεις ή συμπεριφορές ειδικά εκλεγμένων παραγόντων της μουσουλμανικής μειονότητας που εκπροσωπούν την Ελλάδα στο εξωτερικό, που κάνουν λόγο για ύπαρξη Τούρκων στην περιοχή της Θράκης, ή για Ελλάδα ως στρατιωτική δύναμη κατοχής στην περιοχή της Θράκης, ή για ζητήματα απόσχισης της Δυτικής Θράκης από την Ελλάδα επειδή νομικά η Δυτική Θράκη δεν έχει προσαρτηθεί στην Ελλάδα, είναι πρόσφορες να δημιουργήσουν αφενός σύγχυση ότι έχουμε στην περιοχή αυτή εγκατάσταση λαών με διαφορετική μεταξύ τους εθνικότητα όσο και ιστορικές παραδόσεις, αφετέρου να ενσπείρουν αμοιβαία διχόνοια και μίσος,  ενώ το πλέον απευκταίο και απαισιόδοξο σενάριο είναι να επαναληφθούν εκρηκτικές καταστάσεις όπως στο Κόσσοβο. Μια τέτοια εμπειρία από το παρελθόν, καθιστά την εμφάνιση του Ελληνα Βουλευτή έμπροσθεν σημαίας ανεξάρτητου κρατιδίου της Δυτικής Θράκης και συμμετέχοντα σε αλλοεθνείς οργανώσεις και συνέδρια στο εξωτερικό που απεργάζονται την απόσχιση της δυτικής Θράκης από το Ελληνικό Κράτος, ως ενθάρρυνση αποσχιστικών τάσεων και σκιαγραφεί τη στάση του ως εθνικά επιζήμια και καταδικαστέα. 
1. «Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε  κίνδυνο αντιποίνων  ή  εκθέσει  σε  κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους  ή  συμμάχου  του  με  ξένο  κράτος,  τιμωρείται  με φυλάκιση  τριών  μηνών  μέχρι  τριών  ετών.  Αν  τα  αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών» (Αρθρο 141 Π.Κ.)
2. Κατά τη διάταξη του άρθρου 191 παρ. 1 του ΠΚ, : «με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας». Κατά την αληθή έννοια της διατάξεως αυτής, που αποβλέπει στην προστασία της από στενή έννοια δημοσίας τάξεως, δηλαδή της επικρατούσας στο κράτος ευταξίας συνεπεία της γενικής υποταγής στην έννομη τάξη, η οποία ειδικότερα συνίσταται κατά μεν την πολιτειακή όψη της στην επιβολή της κρατικής βουλήσεως, κατά δε την κοινωνική όψη της στην ειρηνική και ήρεμη συνύπαρξη και διαβίωση των πολιτών, οι αναφερόμενες σε αυτήν ψευδείς ειδήσεις και φήμες πρέπει να είναι επιτήδειες να  κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών όσον αφορά την ικανότητα της κρατικής εξουσίας προς εξασφάλιση της κοινής ειρήνης και την πεποίθησή των περί της διατηρήσεως της ειρηνικής διαβιώσεώς των εντός του κράτους.

3. Επειδή κατά τη διάταξη του άρθρου 192 ΠΚ "όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια και έτσι διαταράσσει την κοινή ειρήνη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν σύμφωνα με άλλη διάταξη δεν επιβάλλεται αυστηρότερη ποινή". Η διάταξη αυτή, τεθείσα για την προστασία της δημόσιας τάξης και την από το Κράτος Δικαίου αντιμετώπιση των οξυτήτων εκείνων, τις οποίες δεν μπορεί η δημοκρατική έννομη τάξη, που εγγυάται σε όλους την ακώλυτη άσκηση των ατομικών και άλλων δικαιωμάτων τους σε ισότητα, να ανεχθεί, προβλέπει, όπως και τα άρθρα 190 και 191, το έγκλημα "της διατάραξης της ειρήνης των πολιτών". Η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος αυτού κατά τη διάταξη αυτή συνίσταται στην δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο (προφορικά, έγγραφα ή εντύπως) πρόκληση ή διέγερση των πολιτών σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια, που είναι η αποστροφή και το μίσος, και δι` αυτών στη διατάραξη της κοινής ειρήνης, ήτοι της εμπιστοσύνης της ολότητας των πολιτών στην αδιατάρακτη ειρηνική κατάσταση. Η υποκειμενική υπόσταση αυτού συνίσταται στο δόλο του δράστη, ο οποίος περιλαμβάνει την γνώση και την θέληση όπως με την ενέργεια του προκληθούν ή διεγερθούν οι πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια και διαταράξει έτσι την κοινή ειρήνη (βλ. ΑΠ 208/1991, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ 1991, σελ. 827).Επειδή τα ανωτέρω δημοσιεύματα δια του ΙΝΤΕΡΝΕΤ, απευθύνονται σε ευρύτερο ακροαματικό, τηλεοπτικό και αναγνωστικό κοινό ολόκληρης της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως, προκαλούν δυσαρέσκεια και θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα και την διεθνή ειρήνη της χώρας μας.

Επειδή οι παραπάνω δημοσιεύσεις χαρακτηρίζουν την στάση του Έλληνα υπηκόου, Μουσουλμάνου στο θρήσκευμα, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κου Μάντατζη Τσετίν και πρέπει να διερευνηθούν υπό το πρίσμα της αξιολόγησης μιας παραβατικής – ποινικής του συμπεριφοράς. 

Επειδή επιβάλλεται να διερευνηθεί – ακόμη και αυτεπαγγέλτως, η τέλεση ποινικών αδικημάτων από μέρους του Έλληνα Βουλευτή κου Τσετίν, ο οποίος θα πρέπει να κληθεί και να απαντήσει στα παραπάνω αμείλικτα ερωτήματα που προκαλεί η συγκεκριμένη συμπεριφορά του. Επειδή κατά την άποψή μου οι πράξεις αυτές διώκονται και τιμωρούνται από το Νόμο. Για τους λόγους αυτούς ζητώ  την άμεση διερεύνηση αν τελέστηκαν εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και εν τέλει τον καταλογισμό τους όπου διαπιστωθούν και την νόμιμη δίωξη και τιμωρία του υπευθύνου».
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο τη εξέλιξή της τους μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης των δύο πλευρών και φυσικά τις αιτιάσεις του μειονοτικού πρώην βουλευτή γα την πατρίδα που ζει και τον φιλοξενεί.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin