Tuesday, May 29, 2012

Θηριωδίες Τούρκων στην Κύπρο κατά την εισβολή ...

Νίκος Χασαπόπουλος (tovima gr)
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Τούρκων παλαίμαχων στρατιωτικών που πήραν μέρος στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974. Ήδη η κυπριακή κυβέρνηση παραπέμπει όλες αυτές τις μαρτυρίες των Τούρκων αξιωματικών στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αξιώνοντας από την Επιτροπή Υπουργών να ανοίξουν τα αρχεία του τουρκικού στρατού, αλλά και να κληθούν να μιλήσουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Τούρκοι αξιωματικοί αυτόπτες μάρτυρες.


Μεταξύ των ομολογιών υπάρχει και η μαρτυρία απόστρατου αντισυνταγματάρχη του τουρκικού Πεζικού, ο οποίος περιγράφει τη σκηνή εκτέλεσης άοπλων Ελληνοκυπρίων σε σπίτι στο χωριό Σύσκλητο. Σύμφωνα με την μαρτυρία, αξιωματικός του Πυροβολικού, δύο καταδρομείς και ένας Τουρκοκύπριους γάζωσαν, μόλις εισήλθαν στην οικία, 13 Ελληνοκύπριους που ήταν καθισμένοι στο σαλόνι, χωρίς να προβάλλουν καμία αντίσταση, ενώ αποκεφάλισαν ακόμα έναν κοντά στην πόρτα.


Τουρκία και Κύπρος απέστειλαν υπομνήματα στο Στρασβούργο για τη μάχη που θα δοθεί γύρω από το θέμα των αγνοουμένων τον Ιούνιο. Η κυπριακή κυβέρνηση καταγγέλλει «άδειασμα» μαζικών ταφών από τον τουρκικό στρατό, αλλά και παρεμπόδιση εκταφών.
----------------------------
 ΣΧΕΤΙΚΟ :

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin